20 Nov. 5 Lax i båten,,2Lax i köket,,,Så var jag på Vänern igen.Senaste Fiske-tur var 29 Okt.Lax och Grov Sjö Det var ett tag sedan och denna söndagen var så himla tingad för just Trolling!!!! Gårdagen var gudomlig hörde jag så visst skulle jag gärna vart på sjön då också!!!
Nu är det så att man kan inte få allt som man önskar sig.
I dag blev det kl: 10 00 i hamnen,,fort som bara den lasta jag min båt för att inte missa för mycket där ute på sjön. I dag så valde jag att fiska med löja,,det tar lite extra av den dyrbara tiden att fiska med löja då den skall trimmas lite inför själva "släppet"...
Strax efter mina släpp på 7 spön så var det kaffe och en prilla snus som gällde för mig.
Jag hann knappt mata in prillan(snuset) så knarra det till,,,,rulltjut nummer 1 en lax på 57cm.
2-an Lax 50cm Sedan så vände jag och tog samma tur igen (vände igen)...
. När jag Väl vände om och körde medsjö,,som jag gjorde när det högg första gången innan ,,,, så fick jag dubbel-hugg. Jag gjorde ett extra mot hugg på bägge spöna.
Det föll sig inte bättre än att jag fick in ( En lax på 61 C&R)..
Den krokade jag ur och släppte tillbaka,,,SÅ var det spöt med den andra fisken i detta dubbelhugget,,det var en lax på 6 Kilo 75 cm,,,(tjock&rund) och när fisken fortfarande var i håven så knarra ytterligare en rulle till,,då en krok hade satt sig i håvnätet så blev detta lite panikartad!! Lyckades att håva denna lax,,3 kilo 62cm.