10 Jan.Tröga Laxar i Nordanvind,,

Wow,,en sådan härlig dag det blev,,,,,
På Vänern ,,till slut !!!
Från start till slut,,,Så,,
Började vi våran tur i Sunnanå,,,,Tony parkerade sin bil och han hoppade in i min bil. Så drog vi vidare till min utgångshamn.
Väl framme så tog vi beslutet att vänta lite innan vi tog ut
på Vänern´s  vida Vatten.
 Först ut var Leif Andersson från hamnen denna morgon.
Efter detta korta besök i hamnen så drog jag och Tony Selberg
vidare i bilen.

Vi tog ut på Vänern längre söderut så när vi var framme så var det ljust.
Vi väntade en stund innan vi tog ut då det vid Pålgrundet blåste för mycket.

Väl i båten och så på väg ut,,,så hejade vi på en liksinnad båt.

Väl ute med våra beten så tog det kanske 15-30 minuter så fick Tony drilla första laxen och den höll måttet.
Sedan så tog det nog ca 10-15 minuter så fick jag drilla in en godkänd lax.
Sedan,,,,såååå blev det en låååång dag !!!!!
Jag körde fram och tillbaka där vi fick laxarna men det hände inget mer!!
Så vi drog kosan på nya områden,,,,
Vi fann områden med betesfisk från botten och hela vägen upp.
Inte ens där fick vi nåt hugg så det kändes hopplöst !!
När  klockan var 15 00 så fick vi tredje godkända så det
var en lång dag,,DEN lugnaste dagen  för mig hittils !!
Laxarna vi fick denna dagen var fina "matfiskar" !!

Klart jag tog foto på fisken och även när Tony stog med fisk i famnen
men jag lyckades att radera foton efter jag gjort överföringen.

Detta foto tog Lars Levin
TEAM : Levin
Laxarna vi fick var ca 62-65 cm,så fina matfiskar var det ur mina ögon!!!

Nu så har det varit matlagning i mitt kök,,,Lax på menyn !!

Fileá  på mitt sätt,,,,


När fisken är lagom så gör jag så här,,,,,,

Som kvälls-Mat så blev det  "VänernLax"
Lite fusk här med "Blå Band" men det är en säker grund.
(Purjolök)

Mosade Kokta ägg skall också i såsen,,(i slutet).
Just äggena är en smaksak,,,jag gillar just ägg i sås
så här blev det 5 kokta ägg.
Äggen röres ner i såsen som sedan skall i formen med fisken.
Smaka av,,kanske ni vill ha i mer salt/dill/citronpeppar mm.
Det  är bara att smaka av såsen.
FISKEN som jag lagt i formen,,är LAX.
Den har jag strött både salt och citronpeppar på innan.

Så nu åker den in i ugnen.





12 Januari 2014
Här under ser ni foto´n  från i dag (12 jan)




Efter detta inlägg så laddar jag för lite isfiske.
Pimpel-Fiske på Abborre hägrar nu !
Skulle det därimot bli mildare så blir det naturligtvis
"Trollingfiske"  på Vänern ....

Jag kommer lite senare i dag med lite info om mitt och tonyś fiske i dalbosjön..Nu blir det andra bullar i köket! En kall och vintrig söndag, då passar det nog med en god laxrätt. Denna gången skall jag ta hjälp av "Johnny" och några galna "sprätthönor",,,Jag fuskar till det lite och använder mig av "blå band" som en grund att stå på. Återkommer med mer utförlig presentation om detta blir ätbart.